Υπηρεσίες

Οίνος

Οίνος Η οινοποιεία γνωρίζει άνθιση από την 5η χιλιετία π.Χ., όταν πραγματώθηκε η αγροτική επανάσταση και σταθεροποιήθηκαν οι πληθυσμοί των ανθρώπων σε συγκεκριμένα μέρη που καλλιεργούνταν συστηματικά. [Ιστορία] Ο οίνος είναι ένα «ζωντανό» προϊόν που εξελίσσεται και διαφοροποιείται συνεχώς από τη στιγμή της γέννησής του. Η πολυπλοκότητα της σύστασής του…

Διαβάστε Περισσότερα

Έλαια

Έλαια Από την αρχαιότητα είναι γνωστά τα οφέλη του ελαιόλαδου στη διατροφή μας [Ιστορία]. Στην Ελλάδα το ελαιόλαδο είναι και σήμερα ένα από τα βασικότερα προϊόντα παραγωγής του τόπου και αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό αγαθό που μας προσφέρει η φύση με υψηλή θρεπτική και βιολογική αξία. Η χώρα μας…

Διαβάστε Περισσότερα

Πυρήνας

Στο ΧΗΜΕΙΟ έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία για τον προσδιορισμό της ελαιοπεριεκτικότητας στον πυρήνα. Το ελαιοτριβείο γνωρίζοντας την υγρασία του πυρήνα που αποβάλει αλλά και της περιεκτικότητας σε έλαιο που παραμένει σε αυτόν, μπορεί πλέον να προβεί στις κατάλληλες ρυθμίσεις των μηχανημάτων ώστε να έχει την βέλτιστη λειτουργία τους…

Διαβάστε Περισσότερα

Έδαφος

Έδαφος Στο Χημείο παρέχουμε τις επιστημονικές μας υπηρεσίες στον παραγωγό - αγρότη, πάντα αξιοποιώντας τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτουμε, υποστηρίζοντας στην πράξη την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής. Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής μας ως προς την πιστοποίηση της καταλληλότητας του εδάφους σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται η παραγωγή, είμαστε…

Διαβάστε Περισσότερα

Νερό

Νερό Η καλή ποιότητα του νερού είναι απαραίτητη για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων, τη σωστή ανάπτυξη των φυτών και την ποιότητα των τροφίμων. Το νερό από πηγή ζωής, μπορεί να μετατραπεί εν αγνοία μας σε μια συστηματική (λόγω της συχνότητας που καταναλώνεται) πηγή φθοράς του οργανισμού, όταν…

Διαβάστε Περισσότερα

Τρόφιμα

Το "Χημείο" βρίσκεται δίπλα στη βιομηχανία τροφίμων και σε όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο των τροφίμων, μέσω των αναλύσεων που πραγματοποιεί. Έχουμε πάντα σαν γνώμονα τις ισχύουσες νομοθεσίες περί τροφίμων και ακολουθούμε τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Αναλύσεις Στο εργαστήριό μας ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες…

Διαβάστε Περισσότερα

Μέλι

Μέλι Το μέλι περιέχει κατά 77-78% σάκχαρα (κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη) και λόγω της σχετικά χαμηλής του υγρασίας, δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Εμπεριέχει μια σειρά από οργανικά και ανόργανα συστατικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία που ξεπερνούν τα 200 σε αριθμό. Το χρώμα του, η γεύση του και το άρωμά του ποικίλλουν…

Διαβάστε Περισσότερα

Λοιπές αναλύσεις

Υγιεινή Επιφανειών Στο "Χημείο" διεξάγουμε ελέγχους Υγιεινής Επιφανειών - Αέρα που αποσκοπούν στην διαμόρφωση ενός υγειονομικά σωστού περιβάλλοντος παραγωγής προϊόντων ακολουθώντας τις παραμέτρους που ορίζει η αντίστοιχη νομοθεσία με συνέπεια, αφοσίωση και αξιοπιστία. Η εφαρμογή των ελέγχων αυτών προορίζεται κυρίως για το χώρο της βιομηχανίας, των χώρων εστίασης και των…

Διαβάστε Περισσότερα