Το "Χημείο" βρίσκεται δίπλα στη βιομηχανία τροφίμων και σε όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο των τροφίμων, μέσω των αναλύσεων που πραγματοποιεί. Έχουμε πάντα σαν γνώμονα τις ισχύουσες νομοθεσίες περί τροφίμων και ακολουθούμε τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Αναλύσεις
Στο εργαστήριό μας ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες διασφάλισης της ποιότητας ενός προϊόντος, συμβάλλοντας στην ανέλιξή του τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούμε όλες τις μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις που απαιτούνται, ανάλογα με το είδος του δείγματος.
- Διαθρεπτική επισήμανση - ετικέτα
- Έλεγχος διάρκειας ζωής προϊόντος
- Μικροβιολογικός έλεγχος
- Μέταλλα και ιχνοστοιχεία
- Βαρέα μέταλλα
- Πρωτεϊνες
- Βιταμίνες
- Αφλατοξίνες
- Τοξικές ουσίες - επιμολυντές
- Υπολείμματα φυτοπροστατευτικών ουσιών
- Πρόσθετα - συντηρητικά
- Αλλεργιογόνα
- Διάφοροι τύποι νοθείας
Μικροβιολογικός έλεγχος
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτίμηση της ποιότητας ενός προϊόντος, είναι οι μικροβιολογικοί έλεγχοι που πραγματοποιούμε για την ανίχνευση της ύπαρξης μικροοργανισμών των οποίων η παρουσία θα μπορούσε να προκαλέσει επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών. Ενδεικτικά, η ανίχνευση βλαβερών για την υγεία μικροοργανισμών που εξετάζονται κατά τους μικροβιολογικούς ελέγχους περιλαμβάνει τους εξής:
- Ολική Μεσόφιλη Χλωρίδα (ΟΜΧ)
- Enterobacteria
- Total Coliforms
- Escherichia Coli
- Salmonella spp.
- Listeria monocytogenes
- Staphylococcus aureus
- Clostridium perfrigens
- Ζύμες-μύκητες
- Bacillus cereus
- Yersinia
- Campylobacter
- Shigella
- Vibrio Parahaemolyticus
Συνοψίζοντας, αναλαμβάνουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση των δειγμάτων και των διαδικασιών με στόχο την επίσημη διατροφική επισήμανση τροφίμων και την σωστή αναγραφή των πληροφοριών στην ετικέτα. Προκειμένου να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο προστασίας των καταναλωτών και να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους για πληροφόρηση, θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι οι καταναλωτές είναι κατάλληλα ενημερωμένοι σχετικά με τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Ο κανονισμός 1169/2011/ΕΕ καθιστά υποχρεωτική τη διατροφική επισήμανση, και καθοδηγεί τους κατασκευαστές να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια και 6 θρεπτικά συστατικά: λίπη, κορεσμένα λίπη, υδατάνθρακες, απλά σάκχαρα, πρωτεΐνες και αλάτι -με αυτή τη σειρά κατάταξης, εκφραζόμενες ανά 100 γρ ή 100 ml προϊόντος.
Κατά τη διαδικασία των μικροβιολογικών ελέγχων που πραγματοποιούμε στο Χημείο διαπιστώνουμε τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος που πληρεί τα χαρακτηριστικά καταλληλότητας. Ο έλεγχος ζωής προϊόντος που διενεργούμε για το σκοπό αυτό ακολουθείται από την επίσημη διευκρίνιση του χρόνου συνιστώμενης κατανάλωσής του, τοποθετώντας την ανάλογη ετικέτα πιστοποίησης.
Στο Χημείο προσφέρουμε συστηματική παρακολούθηση όλων των παραμέτρων επικινδυνότητας ενός προϊόντος σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας με υπευθυνότητα προς τους πελάτες - συνεργάτες μας. Στην κατεύθυνση αυτή προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες πρόληψης στον τομέα διασφάλισης της καταλληλότητας των προϊόντων που δύνανται να αποδώσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που απαιτείται ώστε να είναι ανταγωνιστικά σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο.
Ενημερώστε μας για τις ανάγκες σας και εμείς θα τις διερευνήσουμε κατάλληλα ώστε να σας παρέχουμε την εξειδικευμένη καθοδήγηση και τις συμβουλές που απαιτούνται στην δική σας περίσταση για ότι σχετίζεται με τη διάθεση ενός προϊόντος στο εμπόριο σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.