ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟΝ ΟΙΝΟΛΟΓΟ

Η πρώτη Α΄ ανάλυση γίνεται αμέσως μετά το πάτημα των σταφυλιών και καλύτερα πριν την έναρξη της ζύμωσης.

  • Θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί από πριν το μεταμπισουλφιτ ώστε να το προσθέσετε κατά την παραλαβή του μούστου και πριν ξεκινήσει η αλκοολική ζύμωση.
  • Φροντίστε ο μούστος να παραμένει σε χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Προσκομίστε μας ένα δείγμα τουλάχιστον 500ml από την συνολική ποσότητα.(Σε περίπτωση που δεν γίνεται να μας επισκεφθείτε την ίδια ημέρα κρατείστε ένα δείγμα στο ψυγείο και επισκεφτείτε μας το συντομότερο δυνατό).

Η δεύτερη Β΄ ανάλυση, με την προϋπόθεση ότι η ζύμωση εξελίχθηκε ομαλά γίνεται αμέσως μετά το τέλος της ζύμωσης.
Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την εξέλιξη της ζύμωσης και να μας φέρετε το Β΄δείγμα αμέσως μετά το τέλος της ζύμωσης για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες οξειδώσεις.
(συνήθως 10 – 20 μέρες από την έναρξη της ζύμωσης).

Μία τρίτη Γ΄ανάλυση, είναι καλό να γίνεται πριν την εμφιάλωση ή οπωσδήποτε πριν τους καλοκαιρινούς μήνες  για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες αλλοιώσεις από την αύξηση της θερμοκρασίας.

Μάθετε περισσότερα

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Αφήστε τα σχόλιά σας