Η οινοποιεία γνωρίζει άνθιση από την 5η χιλιετία π.Χ., όταν πραγματώθηκε η αγροτική επανάσταση και σταθεροποιήθηκαν οι πληθυσμοί των ανθρώπων σε συγκεκριμένα μέρη που καλλιεργούνταν συστηματικά. Κατά τα αρχαία χρόνια, ο αρχαίος Λακεδαίμονας ποιητής Αλκμάν, δεν δίστασε να εκθειάσει την περιοχή της Αλαγονίας της Μεσσηνίας (ή αλλιώς Δενθαλιάτιδα όπως ονομαζόταν τότε), για το εκλεκτό της…
Διαβάστε περισσότερα
Blog
- Αρχική
- Blog
Υπηρεσίες
Τελευταία νέα
-
Πολυφαινόλες ελαιολάδου και Ισχυρισμός υγείας
Με το ξεκίνημα της ελαιοκομικής περιόδου και ειδικότερα με την παραγωγή αγουρέλαιου τα τελευταία χρόνια…Διαβάστε περισσότερα -
Τα Ποιοτικά Χαρακτηριστικά – Κλειδί του Ελαιόλαδου & παράγοντες που το επηρεάζουν
Τα κριτήρια ποιότητας για την ορθή κατηγοριοποίηση ενός ελαιολάδου προκύπτουν από τη χημική ανάλυση και…Διαβάστε περισσότερα -
Νοθεία ελαιολάδου
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός χυμός που υπερέχει από κάθε άλλο έλαιο καθώς…Διαβάστε περισσότερα -
Βασική ανάλυση ελαιολάδου – Ποιοτική κατάταξη
Η γνησιότητα και η ποιότητα των ελαιολάδων προσδιορίζονται με βάση τα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά…Διαβάστε περισσότερα -
Τι δείχνουν οι σταθερές Κ για το ελαιόλαδο
Η ειδική απορρόφηση στο υπεριώδες Κ232, Κ268 ή Κ 270 και ΔΚ ή αλλιώς οι…Διαβάστε περισσότερα